Pécsi Tudományegyetem

PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium
Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája

 

Leány kosárlabda csapatunk Diákolimpia győztes

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A PTE lány csapata - köztük tíz Rátgéber Akadémiás és két PVSK-s játékos - nagy csatában 63-51-re legyőzte a budapesti Veres Pálné Gimnáziumot, így megnyerte a 2016/2017. tanévi Országos Diákolimpiát Nyíregyházán.

 

A 2016/2017. tanévi Országos Diákolimpia Döntőt Nyíregyházán rendezték február 3-5. között. 187 csapat közül a legjobb nyolc közé jutott a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda fiú és leány csapata is. A két csapat - összesen 17 Rátgéber Akadémiás játékosával – együtt utazott a Döntőre. A csapatot a Deák és a Babits Gyakorló Gimnáziumok tanulói alkották.

A fiúk hatodik helyen végeztek Szentpáli Gergő vezetésével. „Sajnos a sok sérülés miatt nem tudtunk a legerősebb kerettel érkezni a döntőre, ahol a szerencse is elkerült minket. Köszönöm a fiúk kiváló hozzáállását és munkáját, mindenkinek további sok sikert kívánok a saját csapatában!” – nyilatkozta Szentpáli Gergő a döntő után.

A PTE leány csapata az első mérkőzésén – a PEAC-PÉCS-ben már alapembernek számító Juhász Dorka nélkül – 22 ponttal alulmaradt a Veres Pálné Gimnáziummal szemben, majd az első fiaskó után a döntőig veretlenül menetelt. A Diákolimpia döntőjében pedig visszavágott a Vasasra épülő csapatnak: kiélezett, hatalmas izgalmakat hozó találkozón a 35. percben fordított a PTE, és 63-51-re megnyerte a Diákolimpiát. „A dobogón végzett csapatokban mind szerepeltek még középiskolás, de már az NB I A-ban szereplő játékosok, valamint korosztályos válogatottak, nagyon erős mezőnyben sikerült aranyérmet nyernünk, ezért nagyon büszke vagyok a lányokra!” – mondta el Gyenizse Áron, aki külön megköszönte az iskolák, valamint Gáspár Gábor, Éles Péter és Meszler Balázs segítségét.

Az All Star csapatba beválasztották a csapat két játékosát, Juhász Dorkát és Wentzel Nórát is.

 

2017.02.05. Diákolimpia Leány Döntő

Nyíregyháza

PTE-Veres Pálné Gimnázium 63-51 (15-12, 13-16, 12-13, 23-10)

PTE: Juhász 20, Wentzel 17, Tenyér 13, Hegedűs 5, Szeitl 4, Varga 3, Kovács-, Mándi-, Gulyás-.

A lány keret játékosai: Juhász Dorka, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Mándi Luca, Gulyás Lilián, Horváth Zsófia, Varga Eszter, Palaczki Réka, Wentzel Nóra, Hegedűs Rebeka, Kovács Kitti, Pucz Eszter

 

A 6. helyezett fiú keret játékosai: Benke Krisztián, Erdei Ádám, Omeneka Godwin, Bálint Erik, Mezei Maté, Kovacsics Ákos, Fekete Dávid, Fülöp Csongor, Bíró Levente, Szavai Balázs, Komlódi Dénes, Nagy Kevin

rovat: 
You shall not pass!