ERASMUS+ Sport #WithoutWaste

Intézményünk megvalósítóként a Magyar Diáksport Szövetség felkérésére és finanszírozásával részt vett az Európai Unió ERASMUS+ programja támogatásával megvalósuló Sport #WithoutWaste (SWW, Hulladékmentes Sport) projekt „Placemaking” elemében, melynek keretében közösségi tereinket használhatóbbá alakítottuk át a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében.

A projekt megvalósítását szakmai tapasztalataival Pécsi Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztési Főosztályáról a főosztályvezető referens támogatta. 
Célunk volt az iskola épületén belül az épített környezet átalakítása, mellyel egy olyan közösségi tér jött létre, ami lehetővé tette a pedagógusok rekreációját a számukra rendelkezésre álló igen rövid idő alatt is. A lelki egészség megőrzése érdekében tervezett "Csendes szoba" lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, megpihenésre, feltöltődésre; s ezek mellett fontos üzeneteket közvetít használóinak: felhívja a figyelmet a szelektív gyűjtés fontosságára, az újrahasznosításra; a növények védelmére; a környezeti kultúrára; a kapcsolatépítés és -ápolás fontosságára.