Hírek

már.
26
XV. BARANYA VÁRMEGYEI ZONGORA TALÁLKOZÓ

A XV. BARANYA VÁRMEGYEI ZONGORA TALÁLKOZÓN 3.a osztályos tanulóink: Molnár Emma, Soltra Luca és Szécsi Koppány valamint Gál Boróka a  2.c osztályból arany minősítést szerzett.
Gratulálunk!


már.
18
Bolyai természettudományos csapatverseny 2024 – Országos 3. helyezés

Az idei tanévben iskolánk legeredményesebb csapatát, melynek diákjaink a Bio Trio+1 nevet adták a 7.b osztály tanulói alkották, akik a verseny területi fordulóján 3. helyezést értek el, így az országos döntőbe jutottak, ahol szintén dobogós, 3. helyen végeztek.
Eredményükhöz szívből gratulálunk!
A csapat tagjai: Márton Petra, Csapó Levente, Gál Marcell, Kőnig Márton
Felkészítő tanárok: Dr. Örkényiné Mostbacher Zsuzsanna, Horváthné Szűcs Márta, Toth Krisztina
 


már.
11
ERASMUS+ Sport #WithoutWaste

Intézményünk megvalósítóként a Magyar Diáksport Szövetség felkérésére és finanszírozásával részt vett az Európai Unió ERASMUS+ programja támogatásával megvalósuló Sport #WithoutWaste (SWW, Hulladékmentes Sport) projekt „Placemaking” elemében, melynek keretében közösségi tereinket használhatóbbá alakítottuk át a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében.


feb.
19
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY ÖSZTÖNDÍJ 2024

A Minősített Tehetséggondozó Műhelyek tanulói részére a 2023/2024-es tanévben a Nemzeti Tehetség Központ által megvalósított NTP-MTMTP-M-23 projektjének keretében lehetett pályázni a MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY ÖSZTÖNDÍJRA.

A támogatást, olyan tehetséges tanulók nyerhették el, akik azt a tehetségük fejlesztésére szeretnék felhasználni, sokoldalúak és elhivatottak, az elmúlt években számos területen egyénileg és csapatban is szép eredményeket értek el.


dec.
10
„Karikó Katalin útja a Lasker-díjig és tovább” című kiállításához kapcsolódó természettudományos projekteket bemutató szakmai délután

A Pécsi Tudományegyetem, a Csányi Alapítvány, a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája, a PTE GYÁIG Babits Mihály Gimnáziuma, A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma valamint a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium tisztelettel meghívja Önt a „Karikó Katalin útja a Lasker-díjig és tovább” című kiállításához kapcsolódó természettudományos projekteket bemutató szakmai délutánjára, melyet Karikó Katalin Nobel-díj-átadásának tiszteletére szervezünk meg.

14:00 óra h

aug.
25
Gyermekszállítási engedélyek kiváltása 2023/2024

Tájékoztató a gyermekszállítási engedélyek kiváltásáról. 

 

 


ápr.
03
Lajtai László Emlékdíj iskolánk kiemelkedő munkát végző pedagógusaiért

Kérem, támogassa alapítványunkat, hogy mi is segíthessük a szakma fontosságát nem tükröző bérért dolgozó tanárokat, akik gyermekeink jövőjét alapozzák meg!

Adószámunk: 19318996-1-02

Számlaszám: 50431104-10014107

Takarék Bank

 

Köszönettel: Lajtai László Alapítvány


ápr.
02
1%

Kedves Szülők!  

Magánszemélyként az idén is dönthetnek úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadó 1%-át felajánlják egy regisztrált civil szervezetnek. 

Amennyiben lehetőségük nyílik rá, kérjük, hogy támogassák 

a Deák-Diák Közhasznú Kulturális és Oktatási Egyesületet 

Adószám: 18138241-1-02 

Támogatásukat előre is köszönjük! 


máj.
17
ISKOLAKERT - KERTPEDAGÓGIA - ÖKOSZEMLÉLET

"Az ötlet néhány éve született meg, amikor Pellérdre költöztünk egy mára egészen modern, de mégis a régi patináját megőrzött 1680 m2-es területen álló 186 m2 -es közel 170 éves házba. A ház alsó szintje magán lakás, a tetőtérben pedig a MESEPADLÁS kapott helyet, ami a hozzánk látogató gyerekek tábori helye. Ehhez szabadtéri fedett tanterem kapcsolódik a tornácon, varázs pince és az egész udvar." (Nyirő Gizella)