Gyermekszállítási engedélyek kiváltása 2023/2024

Tájékoztató a gyermekszállítási engedélyek kiváltásáról. 

 

 

KEDVES SZÜLŐK! 


Hamarosan indul a tanévkezdés és a gyermekszállítói engedélyek kiváltásának időszaka. PMJV Önkormányzata Közgyűlésének 43/2021. (XI.22) számú vonatkozó rendelete az alábbiak szerint szabályozza a gyermekszállítói engedélyek kiadását.

 
Az engedély kiváltásához szükséges a következő iratok (eredeti) bemutatása: 
- szülő, vagy a közeli hozzátartozó személyi igazolványa, lakcímkártyája 
- gyermek lakcímkártyája (vagy születési anyakönyvi kivonata) 
- gépjármű forgalmi engedélyének eredeti példánya 
- nevelési intézmény látogatásáról szóló igazolás eredeti példánya (a nevelési intézmény által leadott névsor lista esetén nincs rá szükség) 
- közeli hozzátartozó esetén a kapcsolatot megalapozó okirat, különösen: hatósági határozat, gyermek nagyszülője esetén a gyermek szülőjének anyakönyvi kivonat másolata 
- közeli hozzátartozóval közös állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy esetén a közeli hozzátartozó lakcímkártyájának másolata


A gyermekszállítói engedélyek használata és a kiváltás díja nem változott, családonként és intézményenként kettő rendszámra tudunk gyermekszállítói engedélyt kiadni, az első engedély 1.200.- Ft, a második 6.000.- Ft. 


Az engedély csak egyénileg igényelhető a gyermek közeli hozzátartozója, vagy a közeli hozzátartozóval azonos állandó lakóhellyel rendelkező személy részére, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt található ügyfélszolgálati irodánkban. 


A tavalyi, 2022-2023-es tanévre kiadott gyermekszállítói engedélyek 2023. szeptemberében, türelmi időben használhatóak.