MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY ÖSZTÖNDÍJ 2024

A Minősített Tehetséggondozó Műhelyek tanulói részére a 2023/2024-es tanévben a Nemzeti Tehetség Központ által megvalósított NTP-MTMTP-M-23 projektjének keretében lehetett pályázni a MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY ÖSZTÖNDÍJRA.

A támogatást, olyan tehetséges tanulók nyerhették el, akik azt a tehetségük fejlesztésére szeretnék felhasználni, sokoldalúak és elhivatottak, az elmúlt években számos területen egyénileg és csapatban is szép eredményeket értek el.

Ebben a tanévben intézményünkben az ösztöndíjat Kőnig Márton 7.B és Perencz-Szklenár Joel 4.B osztályos tanulóink nyerték el, akik másokat is inspirálva, az iskolai, városi, országos versenyek, rendezvények elkötelezett és eredményes résztvevői.
Kőnig Márton tanulmányi eredménye kitűnő. Elsősorban matematikából és más természettudományos tantárgyakból hoz kimagasló eredményeket. Évek óta részt vesz az Oktatási Hivatal Matematikai Tudásközpontja által szervezett tehetséggondozó programokon.  Kimagaslóan tehetséges előadó, legfontosabb érdeklődési köre a vasút és a MÁV. Egy elméleti és gyakorlati képzésből álló tanfolyam elvégzése után álma valóra vált, gyermekvasutas lett.
Az informatika területén is tájékozott, kiválóan ismeri, használja az IKT eszközöket, szoftvereket.
Együttműködő, szeret és tud csapatban dolgozni, osztályközösségért mindent megtesz.


Perencz-Szklenár Joel kiemelkedő matematikai logikájára, gondolkodására, gyors észjárására tanítója már elsős korában felfigyelt. Azóta rendszeresen részt vesz a matematika tehetséggondozó foglalkozásokon, másodikos korától kezdve pedig szívesen indul a különböző típusú matematikaversenyeken. Elhivatottságának és szorgalmának köszönhetően a megmérettetéseken mind megyei, mind országos szinten kiemelkedő eredményeket ér el. Az elért versenyeredményei alapján meghívást kapott a megyei matematika tehetséggondozó program - Töprengő Klub - foglalkozásaira is.
 

Gratulálunk!