Havasi Tamás 4.C - Mit főzzünk maradék alapanyagok felhasználásával?

Tanév
Dátum

Európai hulladékcsökkentési hét 2020

Maradékból újat

(maradék sült hús és húsleves felhasználásával)

Húspástétom aszalt paradicsommal,kapribogyóval


Hozzávalók 4 személyre:


-25 dkg sülthús-szelet (csirke, sertés)
-kevés víz vagy leszűrt húsleves (kb. fél dl)
-5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
-egy evőkanál kapribogyó


1.
A sült húst kicsi kockára vágjuk, kevés víz vagy alaplé hozzáadásával leturmixoljuk.


2.
A lecsepegtetett aszalt paradicsomot felkockázzuk, a kapribogyóval együtt a pástétomhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Kenyérre kenve kínáljuk.