Nyelvi út - Ausztria 2022

Tanév
Dátum

A 2021/2022-es tanévben a PTE két tagintézményének - Deák Ferenc Általános Iskola és 1. Számú Általános Iskola – diákjai, összesen negyven tanuló Simon Gyöngyi, Őriné Poloma Henrietta és Kislaci Róbert vezetésével Ausztria Karintia tartományába utaztak, a Turnersee partjára, a Wörthersee csodálatos környezetébe, ahol hat napot töltöttek el az idegen nyelvi tanulmányútjuk során.
A gyerekeket a nyelvi szintjüknek megfelelően három csoportba osztották be. Délelőttönként anyanyelvi tanároktól tanultak, délutánonként a kollégák gazdag programot szerveztek a résztvevőknek. A látnivalókban és nevezetességekben gazdag úti célok nagyon tetszettek a gyerekeknek.
Tervezett kirándulásaik voltak: Klagenfurt, Minimundus, Maria Wörth, Wörthersee Pyramudenkugel,   Klopeiner See, Hochosterwitz, Drauschifffahrt, Reptilienzoo, Adlerschau
Az osztrák kollégák elégedettek voltak tanítványaink tudásával, motiváltságával, magaviseletével. Tanulóink udvariasan viselkedtek, az órákon aktívak és érdeklődőek voltak.

Köszönjük a szervezőknek a gazdag programot.

Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket.

Reméljük, hogy a tanulmányút a következő tanévben is megvalósul.