Eck Imre AMI a Deákban

Tanév
Dátum

Az Eck Imre AMI a Deákban


Tájékoztató az iskoláról és képzéseikről

1.    Mikor és hol valósulnak meg a művészeti tanórák?


Minden művészeti águnk képzése a Deákban helyben tud megvalósulni, melynek előnye, hogy a szülőknek nem kell más intézménybe vinni a gyermeküket, illetve a tanulóknak sem kell más helyszínre utazni (ez alól kivétel a balett, mely külsős helyszínen: a Zsolnay Negyedben valósul meg). A művészeti órák délutáni idősávban lesznek, igazodva a tanulók iskolai elfoglaltságukhoz/ órarendjükhöz és az iskola nyitvatartásához. Természetesen a művészeti órák ideje alatt használt tantermekért/ helyiségekért bérleti díjat fizetünk az iskolájuknak.  A Covid időszak alatt szívesen ajánlunk fel fertőtlenítő és tisztítószereket az intézmény részére, de kollégáim is minden tanóra után fertőtlenítik az általuk használt kellékeket/ eszközöket/ hangszereket, illetve eleget tesznek a szigorú járványügyi előírásoknak. Minden tanév elején órabeosztást tartunk a helyszínen, ahol a szülők/ tanulók egyedi kérésének eleget téve alakítjuk ki, a mindenki számára legmegfelelőbb tanórai időpontokat.

2. Kik jelentkezhetnek a művészeti képzésekre?


Iskolánk mindenki számára nyitott. Szeretettel várunk minden érdeklődőt bármely művészeti képzésre, nincs korosztály meghatározás.
Zeneművészeti ágon célszerű a hangszeres tanulmányokat minél fiatalabb korban kezdeni, ezért már kifejezetten az alsó tagozaton tanulókat és az elsősöket is várjuk, míg vokális (magánének tanszakunk) inkább a felsős tanulókat várja, de természetesen a fiatalabb kor sem kizáró tényező.
Színjáték tanszakunk egyaránt nyitott a kicsik és a nagyok számára is. A Deákban jelenleg is jól működik a színjátszó csoport Szabó Zsolt pedagógus kollégám közreműködésével. A fiatalabb korosztályt inkább képesség, készség és személyiségfejlesztő csoportjátékokkal fejlesztjük, ahol megismerhetik a játék örömét, a képzelet erejét, az érzelmek kifejezését, míg az idősebb korosztálynál már a készségek, képességek és személyiségfejlesztés mellett egy-egy színdarab megvalósítása, és a közönségnek való bemutatása is a cél.
Képzőművészeti képzéseink (grafika és festészet) és moderntánc tanszakunk szintén várja az alsósokat és felsősöket is, a jelentkezések függvényében alakítjuk ki a megfelelő korosztályú csoportokat, míg balett tanszakunk, a Pécsi Balett táncművészeinek együttműködésével elsősorban az alsós koroszályt várja (a balett egyedül külsős helyszínen).
KÉPZÉSEINKRŐL RÉSZLETES LEÍRÁS a szóróanyagunkon olvasható, melyet mellékletben csatolok. 

3. A képzés időtartama


Zeneművészeti ágon képzésünk éves szinten 66  hangszeres egyéni órából áll A tagozaton, heti 2x30 percben, továbbá a hangszeres órák mellett heti 2x45 percben  kötelező tárgyként szolfézs, illetve zenetörténet  csoportos órák tartoznak, melyek segítik a tanuló hangszeres tanulmányait.
Egyéni igények esetében a hangszeres és csoportos óráink időtartama összevonható (inkább idősebb tanulók esetében), ha azt a tanulók elfoglaltsága, iskola vagy szülők kérése indokolja, így hangszeres órák heti 1x60 percben, csoportos szolfézs/zenetörténet órák akár heti 1x90 percben látogathatók az órát tartó kollégáimmal egyeztetve.
Zeneművészeti ágon a választható hangszerek a következők: furulya, fuvola, zongora, gitár, hegedű, gordonka, magánének, rézfúvós tanszak hangszerei. Részünkről nyitott bármelyik hangszeres képzés, természetesen az igényekhez és az elképzelésekhez igazodunk.
Színjáték tanszakon heti 4x45 perc csoportos órák látogathatók, 3 dráma és 1 kötelező tárgy, heti 2 alkalommal 2x45 percben. Az órák akár itt is összevonhatók, hasonlóan a zenei képzésekhez.
Képzős óráink-grafika és festészet- illetve tánc óráink szintén 4X45 percben valósulnak meg, általában heti 2 alkalommal 2x45 percben.

4. A tanórákon túl milyen más lehetőségeket kínál az Eck Imre AMI?


A művészeti tanórákon kívül, a tanulóink hangversenyeken, egyéb városi és országos rendezvényeken, eseményeken, valamint versenyeken vehetnek részt Eck AMI tanulóként, büszkén viselve közismereti iskolájuk és az Eck AMI nevét. Tanszaki bemutatókkal, színdarabokkal, kiállításokkal és hangversenyekkel nagy örömmel színesítjük a Deákos iskolai eseményeket, ünnepségeket, rendezvényeket amennyiben igény van rá. Továbbá a nálunk tanuló gyermekeknek lehetőségük van minden tanévben művészeti táborokban részt venni, melyek az intenzív egy hetes művészeti képzések mellett kikapcsolódási lehetőséget, kellemes időtöltést, játékot és szórakozást biztosítanak. Nyári táboraink a Balaton közelében valósulnak meg, szaktanár kollégáim közreműködésével, igen kedvező árakon, mely magában foglalja az egyéni és csoportos képzést, szállást, napi háromszori étkezést és az utazást. Emellett jelenleg épp nyitunk egy újabb lehetőség felé (melyet már idén szeretnénk megvalósítani), miszerint Pécs és vonzáskörzetében kínálunk tábor lehetőséget minden tanulónknak nyáron, melyet térítésmentesen szeretnénk megvalósítani. Ez természetesen még a pályázat elbírálásától függ. Továbbá színjátszó csoportjaink gyakori vendégei színjátszó fesztiváloknak és egyéb neves fellépéseknek, bemutatóknak.

5. Lehetséges online oktatás is a pandémia ideje alatt?


Természetesen igen. Tanulóink év végén bizonyítványt kapnak az éves teljesítményükről. Mivel nem szakköreink vannak, hanem művészeti tanóráink, így ugyanazokkal a feltételekkel működünk, mint más közoktatási intézmény, tehát tanóráink online térben is megvalósulhatnak, ellenben az iskolai szakkörökkel.

6. Miként alakul a művészeti órák képzési díja?


Bármilyen művészeti ág esetén egyszeri beiratkozási díjunk van a 2021/22-es tanévre, melynek összege 8.000Ft. Ez két részletben is fizethető: 4000 ft a beiratkozás alkalmával, 4000 ft a második félév elejéig.
A képzési díjak:
Amennyiben a tanuló nem jár másik művészeti iskolába, nálunk térítési díjat fizet:
A térítési díj egyéni órák esetében zeneművészeti ágon 6000 ft/hó, azaz 60.000 ft/év.
A térítési díj csoportos órák esetében: színjáték tanszakon, képzőművészet és táncművészeti ágon- havi 3000 ft/hó, azaz 30.000 Ft/év a térítési díj.

Amennyiben a tanuló jár másik művészeti iskolába, és ott térítési díjat fizet, vagy több tanszakra jár nálunk, akkor tandíjas lesz, mely a térítési díj duplája:
 A tandíj egyéni órák esetében zeneművészeti ágon 12.000 ft/hó azaz 120.000 ft/év.
A tandíj csoportos órák esetében: színjáték tanszakon, képzőművészet és táncművészeti ágon- havi 6000 ft/hó, azaz 60.000 ft/év.  

Minden további és részletes információ megtalálható az iskola weboldalán is: https://eckami.hu/