Márton-nap 2021

Tanév
Dátum

Márton-nap a Deákban

Az idei tanévben is megrendeztük a hagyományos Márton-napot. Már előtte plakátok, papírlibák lepték el az iskola folyosóit. A díszítés a tanító nénik kreativitását dicsérte, köszönjük a munkájukat. 
A lámpáskiállítás-versenyre az alsó tagozatos osztályok tanulói saját, illetve osztályszinten, a tanórai keretek között elkészített művekkel neveztek. 
Öröm volt látni, milyen lelkesen hozták a gyerekek a kreatívnál kreatívabb lámpásaikat. Készültek őszi termésekből, papírból, üvegből, sőt még napkollektorral ellátott művek is. Az óraközi szünetekben hangulatos, német nyelvű dalok hallatszottak, miközben a gyerekek megcsodálhatták a folyosón látható „Laterne”-ket.
Az iskola diákjai, tanárai és dolgozói is szavaztak a pályamunkákra. A zsűri nehéz helyzetbe került, ezért több megosztott helyezés is született. Közel száz lámpás közül díjaztuk a környezetbarát, kicsi, nagy és ötletes alkotásokat, illetve a legtöbb lámpást kiállító osztályokat. Ezenkívül „igazi remekmű” kategóriában is adtunk át okleveleket és édességet.

Gratulálunk a nyerteseknek! 
Várunk Benneteket jövőre is!